Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγων

Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγων - Corfu Beer Festival 2017

Οι Πάγοι είναι χωριό της Βόρειας Κέρκυρας ακουμπισμενό στους πρόποδες του όρους Ιστόνη μέσα σε ένα περιβάλλον οργιαστικής βλάστησης. Τα κτήρια τα τοπωνύμια κ τα επώνυμα παραπέμπουν στον 14ο και 15ο Αιώνα ενώ σημαντική πληθυσμιακή ενίσχυση φαίνεται να υπήρξε τον 17ο αιώνα με πρόσφυγες από την Κρήτη μετά την πτώση του Χάνδακα στα χέρια των το Τούρκων.

Περπατώντας στα όμορφα δρομάκια του χωριού μας μπορείτε να θαυμάσετε τα αρχοντικά του Γεωργαντά και των Συναδινών με τα επιβλητικά πορτόνια και τους στρατιωτικούς θυρεούς. Θαυμάστε επίσης τα σπίτια και την βρύση του χωριού, έργο των αρχών του 20ου αιώνα. Επισκεφτείτε τις εκκλησίες και θαυμάστε έργα ζωγράφων από τον 16ο και τον 20ο αιώνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγων ιδρύθηκε το 1976 από κατοίκους του χωριού και είχε ως σκοπό τη ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του με την δημιουργία χορωδίας κ με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων. Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά συμβούλια άλλαξαν και παράλληλα πάρα πολλά άτομα, όμως, οι δραστηριότητες του Συλλόγου δεν έπαψαν ποτέ αντίθετα μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν με αποκορύφωμα την δημιουργία δυο χορευτικών τμημάτων το 2001 τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα και συμμετέχουν παιδιά από το χωριό αλλά και από τα γύρω χωριά του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί και η προσπάθεια που καταβάλετε από όλα τα μέλη του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου αλλά και των δασκάλων, Μάριο Κούστα, Τρύφωνα Μπράτο και την δασκάλα Σοφια Μαννή η οποία συνεχίζει το έργο τους και την ευχαριστούμε θερμά!

More Info

Categories: 
Cultural
Festival Year: 
2017
2019

Our Golden sponsors


Companies and businesses that believe in our vision and support us

Corfu Sea Farm - Corfu Beer Festival
ΔΗΜΗΤΡΑ markets - Corfu Beer Festival
Corfu Beer Microbrewery - Corfu Beer Festival
Corfu Beer Festival - Sponsored by Opticians Arathimos Corfu
V Hotels - Golden Sponsor - Corfu Beer Festival
Nikas - Golden Sponsor Corfu Beer Festival
Καλούδης Α.Ε - Δικτυα Διανομών - Golden Sponsor - Corfu Beer Festival